Girişimcilik

İzmir Ekonomi Üniversitesi Proje Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi, girişimciliğin felsefesini anlamak isteyen öğrencilerden, şirketleşmeye hazır hale gelen girişimlere, sosyal girişimcilerden, akademisyen girişimciliğine kadar tüm girişimcilik faaliyetlerini geliştirmek için çalışır.
Ulusal ve uluslararası platformlarda sürdürülebilir katma değer yaratacak yenilikçi fikirlerin ticarileştirilmesine ve toplum sorunlarına karşı üretilen çözümlerin gelişmesine önemli ölçüde katkı sağlayan girişimcileri her koşulda desteklemeyi hedefler.
Girişimcilerin ihtiyaçları doğrultusunda hızlandırma programları kurgulayarak, fikirden ticarileşmeye kadar olan süreçte, girişimciye eğitim ve danışmanlık sağlar. Ayrıca girişimcileri ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışma ve mekanizmalara yönlendirerek, girişim – fon desteği sürecinde doğru eşleşmeyi yaparak ekosisteme de katkı sağlamayı amaçlar.

İEÜ TTO | DesignX Ön Kuluçka Programı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek ürün ve tasarım odaklı girişimci hızlandırma programında, teknoloji ve tasarım işbirliği ile yaratıcı ürün ve hizmetlerin oluşturulması amaçlanır.

Uygulamalı olarak yürütülen çalışmalarda girişimci adayları birlikte çalışarak, design thinking metodolojisini kullanıp, iş fikirlerini birlikte geliştirirler. Süreç boyunca girişimci adayları, sahada araştırma yapar, atölye çalışmalarının yoğunlukta olduğu eğitimler ile mentörlük desteği alırlar. Üniversitemiz Tasarım Atölyesi’nde prototip üretimi yapıp program sonunda yatırımcıların da katılacağı DesignX Demo Day’de ürünlerini sergiler, ihtiyaçları doğrultusunda desteklenir ve iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı elde ederler.

Fikirlerinizi Bir Fikrim Var Formu ile bizlere ulaştırabilirsiniz.

İEÜ TTO | Teknoloji Tabanlı Girişimcilik Geliştirme Programı

Program, genç akademisyenlerin Ar-Ge niteliği yüksek projelerinin ticarileştirilebilir, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir olması için Akademik girişimciliğin gelişmesini amaçlar.
Akademik girişimciler, sektöre odaklanan eğitimler ve alanında uzman mentörler ile iş fikirlerini geliştirirken aynı zamanda Teknoloji Transfer Ofisi’nin işbirliği yaptığı mekanizmalara yönlendirilerek ulusal ve uluslararası pazara açılma fırsatı elde ederler.

Bu amaçlar doğrultusunda, Üniversitemiz, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş ve Vestel Elektronik A.Ş ile ortak olarak TÜBİTAK BİGG Girişimcilik Destek Programı kapsamında BİGG.ASSIST programı yürütülmektedir. Akademik araştırmalarını kişisel girişimlere dönüştürmeyi hedefleyen veya girişimciliğe ilgi duyan ya da ticarileşme planı bulunan herkesi BİGG ASSIST Programı’na davet ediyoruz.

Detaylar için lütfen iletişime geçiniz.